Wat kun je verwachten van kraamzorg en van mij als kraamverzorgende?

Kraamzorg is tegenwoordig voornamelijk gericht op moeder en kind zorg. Hierbij behoort het assisteren van de verloskundige, het registreren van alle gegevens in het kraamzorgdossier, het begeleiden met borst- of flesvoeding, maar het gaat uiteraard nog veel verder dan dat. Ook de partner mag niet vergeten worden en het observeren en informeren van en naar de conditie van het gezin is daarbij ook zeer belangrijk, zeker als er ook oudere broertjes of zusjes zijn. Het waarborgen van de hygiëne en rust in huis, gastvrouw taken op zich nemende, maar het meest belangrijke is nog wel de informatie, instructies en handvatten die er in de week van de kraamzorg naar voren komen en jullie op weg kunnen gaan helpen na deze bijzondere kraamweek!

Wie ben ik als kraamverzorgende en wat kan je van mij verwachten? Met zorg, passie en liefde werk ik als kraamverzorgende binnen jullie gezin. Ik ben ervaren en een vat vol kennis, die ik maar al te graag met jullie wil delen. Ik vind het belangrijk om mijzelf continu te blijven verdiepen in mijn werk. Door scholingen en cursussen blijf ik op de hoogte en breid ik mijn kennis alleen maar verder uit. Als er iets belangrijk is als kraamverzorgende, dan is het wel flexibiliteit, makkelijk in de omgang zijn en dat jullie als gezin je al snel op je gemak kan voelen bij mij, kwaliteiten die bij mij dus van toepassing zijn. Ik voel gevoelsmatig aan wat er nodig is, maar maak het ook bespreekbaar. Elk gezin is uniek en heeft zo zijn eigen wensen en behoeften. En ik streef ernaar alles eruit te halen binnen de tijd die wij samen mogen hebben in de eerste week met jullie pasgeborene.

Kraamzorg op maat

Juist omdat de wensen en behoeften per gezin verschillen is het het belangrijk om kraamzorg op maat te bieden. Waar de één graag zoveel mogelijk uren kraamzorg wilt hebben, kan de ander voldoende hebben aan het minimale aantal uren, omdat er bijvoorbeeld familie is die kan helpen. Het aantal kraamzorguren wordt dus op jouw persoonlijke situatie afgestemd.

Intakegesprek

Normaal gesproken vindt er rond de 30e zwangerschapsweek een intakegesprek plaats. Dit gesprek is doorgaans aan huis bij jullie. Hierbij kunnen wij gelijk kennis maken en kunnen op voorhand alle wensen, praktische zaken en voorbereidingen op de bevalling en kraamweek besproken worden.

Praktische zaken

Kraamzorg is voor iedereen en iedereen heeft er recht op. De basisuren variëren van 24 tot 49 uur en kan indien nodig in overleg met de verloskundige uitgebreid worden.

De uren worden vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar.

Per kraamzorguur is er een eigen bijdrage van €4,70 (2022) en afhankelijk van hoe er aanvullend verzekerd is wordt er gedeeltelijk of in zijn geheel de eigen bijdrage vergoed. Kijk voor meer informatie op www.zorgwijzer.nl en raadpleeg ook de polisvoorwaarde van de zorgverzekeraar.

Werkgebied

Ik woon in Middelburg, ik werk dan ook door heel Zeeland. Daarnaast een gedeelte van Brabant en Zuid-Holland Zuid. Woon je niet in de buurt, maar wil je toch bij mij kraamzorg afnemen, alles is bespreekbaar en mogelijk. 

Inschrijven

Neem gerust contact met mij op als je wilt weten of ik ook bij jou kan komen kramen.

Stuur mij een bericht via het contact formulier en ik neem z.s.m. contact met je op!

Bellen of appen mag ook naar: 06-31962303.

Links