Hoe draag je je kindje dichtbij je, veilig en vertrouwd?

Over de jaren heen is er veel meer kennis gekomen over het dragen van je baby. Hieruit bleek dat ergonomisch dragen niet altijd het geval was en het belang hiervan uitermate groot is voor een goede lichamelijke ontwikkeling van je kindje. Daarbij is het ook zeer belangrijk om goed te kijken naar de houding van degene die het kindje draagt, dat het niet onnodig zwaar hoeft te zijn en de rug niet verkeerd belast wordt.

Als draagconsulente heb ik de opleiding gevolgd aan het Instuut voor Hechting.

Tijdens de kraamweek kan ik meekijken en helpen met een eventueel draagsysteem wat je al in huis hebt. Hierbij kan ik extra tips geven om het dragen zo optimaal mogelijk te maken voor jou en je kindje. 

Of kan je tijdens de kraamweek of daarna een draagconsult aanvragen om te kijken wat voor draagmethode bij jou past en uitgebreide uitleg en tips krijgen om hiermee aan de slag te gaan. Er kan dan tijdens een consult geoefend worden met een draagpop.

Het dragen van je kindje is iets natuurlijks, van nature zijn wij dragers, alleen in de moderne westerse wereld zijn we dat zo goed als vergeten. Wat heel jammer is, want het is eigenlijk zo ontzettend leuk om te doen en op die manier de nabijheid van je kindje te voelen. 

Links